A

Atractii turistice

octombrie 16, 2016

Atractii turistice

Skiul poate fi practicat pe două pârtii pentru avansați (Telescaun și teleschi în zona Stiol) și una în Băile Borșa cu instalație nocturnă.

În perioada de vară drumețiile au ca puncte de interes:

Cascada Cailor, cariera de piatră – în zona Complexului Turistic
Aceasta este una dintre cele mai frumoase și maiestuoase cascade din România, formată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borşa. Accesul spre cascada este facil, fie pe jos de la Borşa pe o poteca, fie cu telescaunul din staţiunea Borşa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute. Telescaunul porneşte doar dacă există un grup de minim 10-15 persoane.

vârful Pietrosul Rodnei
Vârful Pietrosu este cel mai înalt pisc muntos din Munții Rodnei cu 2303 m. De asemenea, este cel mai înalt vârf din întregul lanț al Carpaților Orientali, fiind împărțit între județele Maramureș și Bistrița Năsăud.
Traseu marcat cu dungă albastră pe fond alb, care pornește din Borsa, de pe strada Avram Iancu, pana sus la statia meteo, aproximativ 2h. De la statia meteo, pana in varful pietrosul, traseul continua cu acelasi marcaj, timp de alte 2 h. Traseul nu prezinta dificultati deosebite, putand fi parcurs inclusiv de familii cu copii.

lacul Iezer
Spre lac se urcă din Borşa, pe un traseu de câteva ore de mers. Lacul glaciar de sub Pietrosu se află la altitudinea de 1.825 de metri şi are o suprafaţă de 3.450 de metri pătraţi. Lacul este înconjurat de jnepeniş, iar între el şi staţia meteo se găsesc o mulţime de locuri numai bune de pus cortul.

Lacul Știol sau Lacul Izvorul Bistriței (de aici izvorăște Bistrița) este o mărturie vie a ghețarilor care domneau peste aceste meleaguri cu mii de ani în urmă. Lacul este unul glaciar, născându-se prin încălzirea climei și topirea ultimilor ghețari rămași captivi în văile adânci din zona alpină.

vârful Toroioaga;
Varful Toroiaga (1930 m) este al treilea vârf ca înălțime, după Vârful Farcău (1957 m) și Vârful Pop Ivan (1937 m) din Munții Maramureșului.

Căldarea Puzdrele
Se remarcă prin înălțimea de 2189 m, cea mai înaltă din compartimentul Galat-Puzdrele din munții Rodnei.

Biserica de lemn din Mănăstirea Moisei.
Este o biserică construită în 1672, în jurul căreia a funcţionat o importantă mănăstire de călugări. În 1911, lângă biserica de lemn a fost construit şi un lăcaş de zid, în stil neoclasic. Biserica se află la poalele muntelui Pietrosul Rodnei, pe valea Izvorul Negru.

în Pasul Prislop se poate vizita cimitirul eroilor datând încă din primul război mondial cât și monumentul Preluca Tătarilor, zidit în cinstea localnicilor care au alungat hoardele tătare din Borșa în anul 1717.

în Baia Borșa pot fi vizitate izvoarele cu apă minerală, sau zona Fântâna Stanchii situată chiar pe granița statului cu Ucraina.

Mocănița de la Vișeul de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Valea Vaserului, pe unde este traseul mocăniței face parte din Parcul Natural Munții Mramureșului. Informații despre pitoreasca mocăniță, monument de tehnologie remarcabil: http://www.cffviseu.com/content/

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighet – A fost gândit şi iniţiat încă din 1992 de către preşedinta de la acea dată a Alianţei Civice, Ana Blandiana, şi realizat în următorul deceniu împreună cu Romulus Rusan şi o prestigioasă echipă de istorici, arhitecţi, constructori şi designeri. http://www.memorialsighet.ro/memorialul/

Se poate ajunge relativ ușor la Sighetul Marmației, pe Valea Izei cu toate bisericuțele și porțile sale din lemn prin care este celebru Maramureșul, sau la Săpânța pentru a vizita Cimitirul Vesel.
Biserica de lemn din Băile Borșa construită în 1718, cu două pridvoare suprapuse și acoperișul în două niveluri, păstrează picturile murale originare, din 1765.

implemented by EurobitMedia

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.